Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/euro4/domains/euro4m.eu/public_html/wp-content/plugins/fetch_url_links/fetch_url_links.php on line 243
Beheers uw mentaliteit voor financieel succes - Euro 4M
Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Beheers uw mentaliteit voor financieel succes

Financieel succes is een complexe vergelijking en veel mensen zitten vast in een of ander deel van de formule. Vaak is de sleutel om vooruit te komen niet een betere opleiding of intelligentie; het verandert de manier waarop we over geld denken. In The Psychology of Money presenteert Morgan Housel een frisse kijk op persoonlijke financiën door te laten zien hoe onze overtuigingen en emoties een cruciale rol spelen bij onze financiële beslissingen.

Housel’s boek verkent 19 korte verhalen, elk gericht op verschillende aspecten van de psychologie van geld. Elk hoofdstuk gaat in op hoe geluk, menselijk gedrag en interne gedachten je beslissingen en uiteindelijk je resultaten beïnvloeden. De psychologie van geld verandert de manier waarop u naar geld kijkt en helpt u uw relatie ermee te begrijpen. Het eerste deel van het boek behandelt het belang van het begrijpen van uw levensgeschiedenis en hoe dit uw kijk op geld beïnvloedt. Housel legt uit dat we allemaal een unieke achtergrond hebben en dat deze verzameling ervaringen een grote invloed zal hebben op onze benadering van vermogensopbouw. Hij merkt ook op dat we anderen nooit mogen beoordelen wanneer ze andere beslissingen nemen dan wij, en in plaats daarvan moeten overwegen wat hun denken zou kunnen beïnvloeden.

Nadat je je achtergrond hebt begrepen en hoe deze van invloed is op de keuzes die je maakt, duikt het volgende gedeelte in je overtuigingen over hoe geld zou moeten werken. Dit omvat ideeën als de ‘veiligheidsmarge’, het idee dat als er iets ergs gebeurt, u genoeg geld wilt overhouden om uw uitgaven voor een lange tijd te dekken. Housel merkt op dat mensen die in dit concept geloven veel meer kans hebben om succesvol te zijn dan degenen die dat niet doen. Een paar hoofdstukken later onderzoekt Housel hoe onze emoties ervoor kunnen zorgen dat we slechte financiële beslissingen nemen. Hij merkt bijvoorbeeld op dat hebzucht een groot probleem kan zijn als het om geld gaat, en hij deelt een aantal interessante onderzoeken over dit onderwerp. Hij raakt ook enkele emoties aan die een negatieve invloed kunnen hebben op uw financiën, waaronder afgunst en wrok. Hij legt ook uit waarom het belangrijk is om te weten hoe je eigen emoties je financiële resultaten beïnvloeden, en hij schetst enkele manieren waarop je de manier waarop je reageert op negatieve emoties kunt veranderen.

Na het lezen van dit boek zul je een nieuwe waardering hebben voor hoe je manier van denken je financiële situatie kan maken of breken. The Psychology of Money laat zien dat u een succesvolle financiële toekomst kunt bereiken als u bereid bent te leren van uw fouten, veelvoorkomende gedragsvooroordelen vermijdt en de tijd neemt om te begrijpen wat uw beslissingen echt drijft. Het advies opvolgen van Simon Sinek, die beroemd zegt dat we moeten beginnen met waarom, en dan uitzoeken hoe we het moeten doen, zal van cruciaal belang zijn om uw financiële doelen te bereiken. Dus koop het boek of bekijk de TED Talk en begin met het bouwen van je eigen persoonlijke financiële kader. De resultaten zouden nogal verrassend kunnen zijn.