Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/euro4/domains/euro4m.eu/public_html/wp-content/plugins/fetch_url_links/fetch_url_links.php on line 243
Een uitgebreide gids voor beginners - Euro 4M
Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Een uitgebreide gids voor beginners

De handel in cryptovaluta wint aan kracht onder detailhandelaren. Het gaat om het speculeren op de toekomstige prijs van cryptocurrencies, evenals op andere verhandelbare activa. Het is echter een complexe vorm van beleggen en de hoge volatiliteit maakt het riskant. Daarom is het van cruciaal belang om de verschillende elementen van de handel in cryptocurrency te begrijpen voordat u uw zuurverdiende geld in deze nieuwe arena investeert.

Als handelaar in cryptocurrency wilt u vertrouwd raken met de verschillende platforms en beurzen die dit soort handel aanbieden. U moet ook de verschillende risico’s en wetten kennen die van toepassing zijn op uw rechtsgebied. Het is een goed idee om uw portefeuille te diversifiëren en in verschillende cryptocurrencies te beleggen, aangezien hun prijzen sterk fluctueren. Bitcoin werd in 2009 gelanceerd als de eerste cryptocurrency en blijft het meest populaire en meest verhandelde digitale activum ter wereld. Maar het was nog maar het begin, aangezien duizenden andere cryptocurrencies sindsdien uit de grond zijn gegroeid. Dit worden altcoins genoemd en ze variëren van obscuur tot beroemd. Sommige, zoals Ethereum (ETH) en Ripple (XRP), kunnen nu bogen op grote eigen marktkapitalisaties.

Als het om cryptocurrencies gaat, wordt de waarde van elke munt grotendeels bepaald door de dynamiek van vraag en aanbod. Wanneer de vraag naar een bepaalde valuta stijgt, neemt ook de prijs toe. En vice versa, wanneer de vraag afneemt, daalt de prijs van een munt. De populariteit van een cryptocurrency wordt grotendeels bepaald door de waargenomen use-case, of het nu peer-to-peer-transacties kan vergemakkelijken of zijn potentieel als waardeopslag tegen fiat-valuta’s en andere grondstoffen. Om winst te maken met cryptocurrency-handel, moet u begrijpen wat de prijzen van individuele munten drijft en deze informatie gebruiken om een handelsstrategie te ontwikkelen.

Een andere belangrijke factor bij het begrijpen van cryptocurrencies is het vermogen om marktcycli te identificeren. Zoals je kunt zien op de Bitcoin-prijsgrafiek, is er een duidelijk patroon van kleine boom/bust-cycli binnen middelgrote boom/bust-cycli, enzovoort. Handelaren die deze cycli kunnen herkennen en er hun voordeel mee kunnen doen, kunnen aanzienlijke winsten maken. Een van de beste manieren om meer te weten te komen over cryptocurrencies is door middel van CFD-handel, waarbij u geen fysieke munten koopt en verkoopt, maar eerder speculeert op de prijsbeweging met behulp van de door u gekozen broker. De voordelen van handelen in CFD’s ten opzichte van traditionele beurzen zijn dat u op marge kunt handelen en kunt profiteren van marktomstandigheden, bijvoorbeeld wanneer de prijzen dalen.