Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/euro4/domains/euro4m.eu/public_html/wp-content/plugins/fetch_url_links/fetch_url_links.php on line 243
Persoonlijke financiën voor millennials: rijkdom opbouwen als twintiger en dertiger - Euro 4M
Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Persoonlijke financiën voor millennials: rijkdom opbouwen als twintiger en dertiger

Hoewel het misschien normaal is om te horen dat millennials het te druk hebben met het drinken van dure lattes en het eten van biologische avocadotoast om vooruit te komen, is de waarheid dat de gemiddelde millennial-consument er niet slechter aan toe is dan eerdere generaties op hun leeftijd. Onderzoek toont aan dat millennials de neiging hebben om te sparen en meer nadenken over het aangaan van schulden dan andere generaties.

Met dit in gedachten, moeten jonge mensen profiteren van hun jaren ’20 als een lanceerplatform voor het opbouwen van rijkdom. Hier volgen enkele eenvoudige tips om hen hierbij te helpen: Minder uitgeven dan u verdient en het verschil beleggen zijn cruciale geldgewoonten die alle beleggers zouden moeten oefenen. Hoewel dit geldt voor mensen van alle leeftijden, is het vooral gunstig om te doen als je in de twintig of dertig bent, wanneer je uitgaven relatief laag zijn in vergelijking met toekomstige behoeften, zoals het stichten van een gezin of met pensioen gaan.

Hoewel het populaire stereotype is dat millennials te veel worden afgeleid door sociale media en de cultuur van beroemdheden om zich op hun financiën te concentreren, blijkt dat ze heel graag willen leren omgaan met hun geld. Uit een recent rapport bleek dat meer dan driekwart van de millennials belegbare activa bezat, in tegenstelling tot slechts tweederde van Generatie X en babyboomers. Bovendien hebben millennials snel een verscheidenheid aan online financiële diensten omarmd, met apps zoals Digit en Qapital die aan populariteit winnen vanwege hun geautomatiseerde spaarfuncties die gebruikers aanmoedigen om meer te sparen dan ze uitgeven. Naast sparen, zouden millennials prioriteit moeten geven aan het verdienen van meer inkomen. Hoewel dit zou kunnen betekenen dat je de carrièreladder moet beklimmen, kan het ook zo simpel zijn als het lanceren van een bijzaak. Een getalenteerde millennial kan bijvoorbeeld zijn passie voor koken omzetten in een bloeiende foodblog. Evenzo zou een creatief persoon met de juiste marketingvaardigheden een app kunnen lanceren die anderen helpt hun projecten te beheren.

Ten slotte zouden millennials moeten overwegen hun schuld te consolideren en stappen te ondernemen om het bedrag aan rente dat ze betalen te verminderen. Idealiter zouden ze op tijd moeten betalen om boetes te voorkomen en hun kredietscores te verbeteren. Bovendien moeten ze op zoek gaan naar mogelijkheden om via hun werkgever te besparen, bijvoorbeeld door een maximale 401k te behalen of te profiteren van een bedrijfsmatch. Het belangrijkste is natuurlijk om gemotiveerd te blijven. Ondanks alle hype, kost het opbouwen van rijkdom hard werken en toewijding. Hoewel een kleine vergissing hier en daar geen blijvende schade zal aanrichten, ben je binnen de kortste keren weer terug bij af als je te vaak van de wagen valt. Om jezelf op het goede spoor te houden, probeer jezelf te omringen met gelijkgestemde mensen en houd je doelen voor ogen. Dit zal u helpen bij uw plan te blijven en op het pad naar financiële vrijheid te blijven.